Norsk scenekunstbruk
Postadresse: Storgaten 10b, 0155 OSLO
Besøksadresse: Storgaten 10b, 0155
Telefon: 22425810
NORR - Da gudene breaket
Produksjonsliste
Program

NORR - Da gudene breaket

Se alle bilder, videoer, lydklipp, vedlegg

I ekte Absence-stil har de skapt en breakeforestilling om norrøn mytologi. Inspirert av Voluspå og Edda tar de publikum med inn i en fortelling om verdens skapelse, jotner, guder, brorskap, svik, heltedåder, store slag og til slutt; verdens ende - Ragnarok.

Absence er norgesmestre i breaking og kjent fra blant annet Norske Talenter og suksessforestillingen «Askeladden På Nye Eventyr», som vant Gullsekken 2013 for beste produksjon. Våren 2015 vant de konkurransen "Mitt dansecrew" på TV2. De har spilt flere hundre forestillinger i hele Norge og gleder seg nå til vise frem sin nye produksjon.

Lærerveiledning

Hva handler forestillingen om?

Først fantes ingenting, bare ild og is i Ginnungagap. Etterhvert som isen smeltet ble liv til. Den onde jotnen Yme reiser seg fra mørket. Odin bekjemper Yme og bruker kroppen hans til å skape verden. Han lager et hjem til menneskene, Midgard. En borg hvor gudene kan bo, Åsgard. Og et sted hvor de onde jotnene kan bo, Jotunheimen. Og til slutt en bro i mellom disse stedene, Bivrost.

Odin hadde flere sønner, men to var hans favoritter. Tor, tordenguden, han er den sterkeste av de alle og når han svinger hammeren sin Mjølner skjelver hele verden. Balder, lysets gud, han er den fagreste og snilleste blant dem, og alle elsker han. Balder skaper balanse i universet.

En natt får Odin et mareritt som spår at han kommer til å miste sønnene sine og at den verden han har skapt kommer til å gå til grunne i ragnarok. Balder er nøkkelen til det hele, han må ikke komme til skade. Odin setter ut på en reise for å få alle vesener og vekster til å sverge å ikke skade Balder. Alle sverget utenom en, en så ung og harmløs vekst at Odin ikke trodde den ville skade, mistelteinen.

Odins favorisering av sønnene sine skaper frustrasjon og sinne i Loke. Han klarer å lure ondskap inn i Åsgard, han sniker Fenrisulven forbi gudenes vokter Heimdall. Når han får høre om mistelteinen legger han en slu plan for å ta livet av Balder og sette i gang verdens ende.

I Ragnarok utkjempes den klassiske kampen mellom gudene og mørkets skapninger. Tor prøver å bekjempe Midgardsormen, Odin mot Fenrisulven og Heimdall sloss til sine siste krefter for å prøve å stoppe Loke.

Om utøvere og produsenter

Norsk scenekunstbruk
  • Arrangert av: Østfold kulturutvikling
  • Idé/opplegg: Absence crew i samarbeid med Den nationale scene.

Multimedia og vedlegg

Bilder

NORR
Foto: Magnus Skrede
NORR
Foto: Magnus Skrede

Video/Lyd

Scenekunst / Dans
Trinn: 1 - 7
Praktisk informasjon
Kontaktperson utøver
Spørsmål om tidspunkt eller gjennomføring?
Kontakt turnéansvarlig Anette Berg tlf. 907 51 271
epost: aneber3@ostfoldfk.no
Programlengde
60 min
Maks publikumsantall
250
Arena / rom
Gymsal
Maks antall fremføringer per dag
1
Bærehjelp
Gjerne fire elever under opprigg og nedrigg
Oppriggingstid
140 min.
Nedriggingstid
90 min.
Rom/areal, bredde, lengde, takhøyde, veggareal
Forestillingen tar i bruk røykmaskin. Hvis det er brannalarm i lokalet er det fint hvis den deaktiveres under gjennomføringen. Hvis det ikke er mulig lar vi være å bruke røykmaskinen.
Strøm
4 x 16 amp
Scenebredde i meter
6
Scenehøyde i meter
3
Scenedybde i meter
6
Må blendes
Ja
Vedlegg
Arrangører
Arrangert av:
Østfold kulturutvikling
Norsk scenekunstbruk