Norsk scenekunstbruk
Postadresse: Storgaten 10b, 0155 OSLO
Besøksadresse: Storgaten 10b, 0155
Telefon: 22425810
Superwoman
Produksjonsliste
Program

Superwoman

Se alle bilder, videoer, lydklipp, vedlegg

Hva er det som får stuntfolk til å kaste seg foran biler? Hvorfor lar de seg bli tent på? Og hvordan lages egentlig slosscener på film? Thea Danielsen Fjørtoft er stuntkvinne og skuespiller. Hun er den eneste i Norden som innehar denne kombinasjonen. Superwoman er en autobiografisk foredragsforestilling med utgangspunkt stuntkvinne´s erfaring, og refleksjoner rundt prosesser hun går igjennom i sitt yrke. Skuespilleren har selv jobbet på over 25 film og TV produksjoner, som stuntkvinne. Tematisk er dette en forestilling om å følge drømmer og å sette seg mål, gjerne høye og uoppnåelige mål. Om å tillate seg selv å drømme om at alt er mulig. Dette er en en forestilling full av film og lyd, action og dramatikk, hvor stunt blir avslørt og forklart. Med utgangspunkt i stuntbransjen, berøres emner som grensesetting, tillit, mot, respekt, og verdien av å ha gode kollegaer som holder avtaler. Forestillingen er en blanding av Theas egne erfaringer og hennes refleksjoner rundt dette. Som tittelen insinuerer kan oppdragene noen ganger bli vel spesielle. Forventningene om at en stuntperformer aldri slår seg, er udødelig, og aldri har betenkeligheter ved å gå høyere, lengre, fortere eller hardere, er i høyeste grad en myte som følger med yrket. Å være stuntkvinne handler ikke nødvendigvis om å være jackass, eller kaste seg foran den første og beste bilen som kommer forbi. Presisjon, tillit, selvkontroll og tålmodighet er vel så viktig som mot, fysiske ferdigheter, mental styrke og til slutt litt guts.

Superwoman vant Gullsekken 2012, for årets beste produksjon i DKS i Norge, og har siden turnert årlig i Den kulturelle skolesekken. Per sept 2019 var forestillingen spilt over 1500 ganger, og forestillingen oppleves fortsatt som svært aktuell og treffende.

Om utøvere og produsenter

Norsk scenekunstbruk
 • Arrangert av: Trøndelag
 • Kunstnere/grupper: Fjørtoft produksjoner
 • Produsent: Fjørtoft Kulturproduksjoner ved Thea Danielsen Fjørtoft
 • Idé/opplegg: Fjørtoft Kulturproduksjoner ved Thea Danielsen Fjørtoft

Om kunstner / utøver / gruppe

Fjørtoft Kulturproduksjoner initierer og produserer scenekunst av ulike former og sammenhenger til Kunstinstitusjoner, Den Kulturelle Skolesekken, festivaler og bedriftsarrangementer, som teambuilding, foredrag, underholdning etc. FKP co produserer også prosjekter med andre aktører. De holder kurs og påtar seg konsulentoppdrag. FKP ønsker å være en viktig, tydelig og synlig kunst- og kulturleverandør - lokalt, regionalt, og nasjonalt, samt å medvirke til å spre ny, norsk scenekunst internasjonalt. Med sin første selvstendige produksjon Superwoman i 2012, vant de Gullsekken, en nasjonal utmerkelse for Beste Produksjon for Den Kulturelle Skolesekken. FKP har siden 2012 spilt over 2000 skoleforestillinger over hele landet, for ungdommer i alderen 13-15 år. Thea Danielsen Fjørtoft er Kunstnerisk leder.


Medvirkende

 • Fjørtoft produksjoner
 • Thea Danielsen Fjørtoft (Skuespiller, Regi/Instruksjon, Koreografi, Scenografi, Kostyme, Tekst, Dramaturg, Annet), fjortoft.thea@gmail.com, 913 89 516
 • Lina Killingdalen (Tekst, Dramaturg, Annet)
 • Chris Kondek (Videodesign, Annet)
 • Gordon Miles (Voice-over)
 • Martin Langlie (Tekniker, Lyddesign)
 • Thomas Østgård (Videodesign, Annet)

Multimedia og vedlegg

Bilder

Superwoman
Foto: Inger Marthe Skyberg
Superwoman 4
Foto: Inger Marthe Skyberg
Superwoman 2
Foto: Inger Marthe Skyberg
Superwoman 3
Foto: Inger Marthe Skyberg
Film, Scenekunst
Trinn: 8 - 10
Praktisk informasjon
Kontaktperson produksjon
Marit Bakken, maribak@trondelagfylke.no , 986 30 060
Kontaktperson utøver
Thea Danielsen Fjørtoft, 913 89 516, fjortoft.thea@gmail.com
Thea Danielsen Fjørtoft, fjortoft.thea@gmail.com, 913 89 516
Pressekontakt
Thea Danielsen Fjørtoft, 913 89 516, fjortoft.thea@gmail.com
Programlengde
45 min
Maks publikumsantall
60
Arena / rom
Rommet må være minimun 3,2 m høyt og må kunne blendes!
Bærehjelp
Kjempeviktig med bærehjelp! Helst 4 stk. Ved nedrigg kan elevene ofte ha gått hjem og utøverne trenger hjelp av voksne til å bære.
Oppriggingstid
120 min.
Nedriggingstid
60 min.
Scenebredde i meter
5
Scenehøyde i meter
3
Scenedybde i meter
4
Må blendes
Ja
Tekst til ukeplan
Superwoman er en enkvinnes foredragsforestilling. I kryssingspunkt mellom forteller og skuespiller, film og scene, virkelighet og fiksjon møter vi stuntkvinnen Thea. Tittelen henspiller på hvilke forventninger mange har til stuntutøvere. Med Superwoman får vi et innblikk i en stuntkvinnes erfaringer. Dette er en en forestilling som handler om å tørre å utfordre seg selv, sette seg mål, våge å gå utradisjonelle veier og ikke minst  tro på at man kan flytt fjell om man bare vil det nok. Om tillit, mot, grensesetting og respekt. Forestilling spenner fra heftige actionscener til sårbare erkjennelser, fra Hollywood til Finnskogen, heftige lydlandskap, poetiske video, bakomfilm og live demonstrasjon.
Arrangører
Arrangert av:
Trøndelag
Produsent:
Fjørtoft Kulturproduksjoner ved Thea Danielsen Fjørtoft
Norsk scenekunstbruk
Medvirkende
 • Thea Danielsen Fjørtoft (Skuespiller, Regi/Instruksjon, Koreografi, Scenografi, Kostyme, Tekst, Dramaturg, Annet)
 • Lina Killingdalen (Tekst, Dramaturg, Annet)
 • Chris Kondek (Videodesign, Annet)
 • Gordon Miles (Voice-over)
 • Martin Langlie (Tekniker, Lyddesign)
 • Thomas Østgård (Videodesign, Annet)