Norsk scenekunstbruk
Postadresse: Storgaten 10b, 0155 OSLO
Besøksadresse: Storgaten 10b, 0155
Telefon: 22425810
1 1/2 - en fortelling om ensomhet (Frida Odden B...
Produksjonsliste
Program

1 1/2 - en fortelling om ensomhet (Frida Odden Brinkmann)

Se alle bilder, videoer, lydklipp, vedlegg

Hva skjer når dukkemannen Antero starter på nytt i et tomrom? Der kan han være akkurat den han er, og det blir ikke noe bråk. Men han trenger noen å danse med! Et par sjongleringsballer kanskje? Eller en kjæreste?

Antero er middelaldrende, kortvokst og kommer lett i krangel. Han elsker frynser og sollyset fra lampa. Antero kan være hva som helst; en sjonglerende cowboy for eksempel.

Det er deilig å få en ny sjanse, begynne på nytt, helt alene. Eller? Hvem er den stemmen? Den rare kvinnen som dukker opp og ikke lar ham være i fred? Hmm...

Antero trenger noen å danse med. I avisen finner han kjærester av forskjellig kaliber, bare én passer til ham! Men når hun plutselig ringer på døren får han panikk... Hun heter Andrea og elsker alt i leiligheten hans...

Frida Odden Brinkmann er sjonglør og sirkusartist, og med 1 ½ forenes figurteater og nysirkus i en underfundig soloforestilling.

Læreplanmål

Forestillingen kan kobles på opplæringens verdigrunnlag Menneskeverdet og Skaperglede, engasjement og utforskertrang og tverrfaglig tema Folkehelse og livsmestring i Overordnet del av ny læreplan (juni 2018).

1.1. Menneskeverdet
(..) Skolen skal ta hensyn til mangfoldet av elever og legge til rette for at alle får oppleve tilhørighet i skole og samfunn. Vi kan alle oppleve at vi skiller oss ut og kjenner oss annerledes. Derfor er vi avhengig av at ulikheter anerkjennes og verdsettes.

1.4 Skaperglede, engasjement og utforskertrang
(..) Vår estetiske sans utvikles i møte med ulike kulturelle uttrykk, og de bidrar til å løfte fram nye perspektiver. Kunst- og kulturuttrykk har også betydning for den enkeltes personlige utvikling. Kulturelle opplevelser har en egenverdi, og elevene skal få oppleve et variert spekter av kulturuttrykk gjennom sin tid i skolen.

2.5.1 Folkehelse og livsmestring
​​​​​​​(..) Livsmestring dreier seg om å kunne forstå og å kunne påvirke faktorer som har betydning for mestring av eget liv. Temaet skal bidra til at elevene lærer å håndtere medgang og motgang, og personlige og praktiske utfordringer på en best mulig måte.


Om utøvere og produsenter

Norsk scenekunstbruk
 • Arrangert av: Nordland fylkeskommune
 • Kunstnere/grupper: Frida Odden Brinkmann

Om kunstner / utøver / gruppe

Frida Odden Brinkmann er utdannet ved Académie Fratellini i Paris, Cirkuspiloterna i Stockholm og ved AFUK i København. Hun har jobbet som profesjonell sjonglør og sirkusartist siden 2008 både selvstendig og i anerkjente kompanier som Jérôme Thomas Cie (F) , Gandini Juggling (UK) og NoFit State Circus (UK). Hun er en av få kvinner i verden som behersker å sjonglere med 9 sprettballer på en gang.

Hun produsserte forestillingen “Circo Herencia” i 2010, en duoforestilling med Gaston Sanchez. Denne har turnert med DKS i to år og har besøkt  til sammen 8 fylker - også Nordland.

“1 ½” er Frida Odden Brinkmanns første soloprosjekt.

 • Frida Oden Brinkmann (aktør, idè, manus, produsent, scenografi)
 • Anne Mali Sæther (regi, dramaturgi, manus)
 • Anthony Barratt (Musikk/ lyddesign, komponist)
 • Sjur Odden Skjeldal (dukkemaker)
 • David Skauen (tekniker, grafisk design)
 • Monica Valsø Nestvold (scenografi)
 • Rudi Skotheim Jensen ( forprosjekt ) regi, manus)
 • Brit Lossius ( forprosjekt ) skuespillekonsulent)

Medvirkende

 • Frida Odden Brinkmann
 • Frida Odden Brinkmann (Skuespiller)
 • David Skauen (Tekniker)

Multimedia og vedlegg

Bilder

1 ½_bilde3.jpg
Foto: Frida Odden Brinkmann
1 12 FRIDA_ANTERO 2.jpg
Foto: Frida Odden Brinkmann
1 1/2
Foto: Frida Odden Brinkmann

Video/Lyd

Scenekunst / Figurteater
Trinn: 1 - 7
Forestillingen kan kobles på opplæringens verdigrunnlag Menneskeverdet og Skaperglede, engasjement og utforskertrang og tverrfaglig tema Folkehelse og livsmestring i Overordnet del av ny læreplan (juni 2018).
Praktisk informasjon
Kontaktperson produksjon
Lofoten:
Steinar Pleim Johansen​​​​​​​
DKS Nordland
Epost  steinj@nfk.no​​​​​​​
Mobil: 976 51 593
Ofoten:
Mette Jordahl-Broback
DKS Nordland
Epost metjor@nfk.no
Mobil: 412 00 179
Kontaktperson utøver
Frida Odden 
Epost - fridaneddo@gmail.com 
Telefon - 97698504
Programlengde
35 min
Maks publikumsantall
120
Arena / rom
gymsal, kulturhus, krever blending
Bærehjelp
2
Oppriggingstid
120 min.
Nedriggingstid
60 min.
Merknad om publikumsplassering
Gymsal/aula helst med scene (enten å spille på scenen eller at deler av publikum sitter på scenen). Det vil uansett være nødvendig med bruk av matter, benker, stoler og bord til å sitte på for at alle skal kunne se.
Tekst til ukeplan
Denne uka er Frida Odden Brinkmann ute på turné i Den kulturelle skolesekken i Nordland med figurforestillingen 1 1/2 som handler om ensomhet. Vi møter dukkemannen Nattero som ønsker å starte på nytt.
Lenker
Arrangører
Arrangert av:
Nordland fylkeskommune
Norsk scenekunstbruk
Medvirkende
 • Frida Odden Brinkmann (Skuespiller)
 • David Skauen (Tekniker)