Norsk scenekunstbruk
Postadresse: Storgaten 10b, 0155 OSLO
Besøksadresse: Storgaten 10b, 0155
Telefon: 22425810
Om bare Lyseblå kunne bli superhelt
Produksjonsliste
Program

Om bare Lyseblå kunne bli superhelt

Se alle bilder, videoer, lydklipp, vedlegg

Tenk om man kunne ha vært en superhelt i en superheltverden, langt borte. Uovervinnelig, en som aldri ga opp, en som ingen kunne være slemme mot.

Hadde man da vært en sånn gutt som man burde være?

"Hvis jeg ikke mobber andre, blir jeg mobbet selv - jeg vil ikke bli slått og mobbet mer, mamma". (gutt 6 år)

Lyseblå er en redd gutt, men det er det ingen som vet. I skolegården står han ofte alene. Han får ikke være med når de andre guttene spiller fotball, fordi han er for dårlig. Han ødelegger istedenfor. Han bråker i timene og plager de som er pingler. Det er bedre enn å bli mobba selv. Lærerne tør han ikke snakke med, og mamma og pappa blir bare lei seg.

Innerst inne drømmer Lyseblå om å være en superhelt slik at lærerne og de andre ungene skal se at han også får til noe og ikke bare er en pyse og en liten dott i universet.

Scenekunstneren Katja Brita Lindeberg redefinerte det rosa jenteuniverset for oss i den publikumsvinnende barneforestillingen «Om bare Rosa kunne trylle». Denne gangen retter hun blikket mot forventningene vi møter små gutter med, i alt sitt superheltfokus og idrettsstjernedyrking.

Hva er spillereglene, og hva skjer med dem som ikke klarer å spille med? Hva er det som gjør at noen faller utenom? Hva er det som gjør at klovnen Lyseblå mislykkes i å være gutt?

Om utøvere og produsenter

Norsk scenekunstbruk
  • Arrangert av: Østfold kulturutvikling

Om kunstner / utøver / gruppe

Skulle dere ha noen spørsmål bare ta kontakt

Skuespiller og turneansvarlig på turné: Dagfinn Tutturen, 41445851

Tekniker: Anthony Cooks +46 702904422 eller Clinton Boland, 458 87 968

Multimedia og vedlegg

Bilder

Lyseblå
Foto: Katja Lindberg

Video/Lyd

Annet
Trinn: 1 - 4
Praktisk informasjon
Programlengde
45
Maks publikumsantall
100
Arena / rom
VI TRENGER ET MØRKT ROM, BLENDA I forestillinga bruker vi skygger på veggene. De kommer ikke fram hvis det er lyst i rommet. Hvis vi spiller i gymsalen sjekk om den kan mørklegges eller finn ut av hvordan dette skal gjøres. Med kun litt lys inn i rommet, forsvinner også skyggene og de trengs for å fortelle historien.
Merknad
Vi trenger 4 stikkontakter med strøm som tas fra ulike kurser. Hvis det ikke finnes så mange i lokalet, kan man trekke støm fra andre rom. Vi har med skjøtekabel. Fint om noen fra skolen vet og kan vise oss.  
I gymsal sitter elevene på stoler, benker og matter og vi vil at lærerne sitter sammen med elevene så lærerne kan passe på, både hvis det blir urolig eller hvis noen blir redde.
Vedlegg
Arrangører
Arrangert av:
Østfold kulturutvikling
Norsk scenekunstbruk